Kundcase

”Google är en utmaning och vi vill så klart synas ännu bättre i bruset.”
Johan Söderlöv
VD

Den digitala satsningen

Stayhome är en e-handel som erbjuder olika produkter för hemmet. De säljer bland annat möbler, heminredning, textilier och trädgårdsprodukter. Man riktar sig både till privatpersoner och företag med ett utbud av högkvalitativa produkter från välkända märken.

Att synas på relevanta sökresultat i sökmotorerna kan vara svårt, men så viktigt. För att kunna öka sin synlighet och synas i bruset valde Stayhome börja samarbeta med Våning 18 som är experter på Google och sökmotorer.

Processen

Man upplevde att konkurrensen på Google var stenhård och en utmaning man behövde hjälp med. Önskan var att växa och utöka den organiska trafiken, för att kunna synas i sökresultaten. Tidigare samarbeten hade närmligen inte gett de resultat man önskade.

Så genom att överlåta de jobbet till oss på Våning 18 kunde Johan och resterande team på Stayhome lägga sin tid på andra delar i verksamheten.

Från vision till verklighet​

Arbetet inleddes och man tog fram en strategi för att bland annat utöka content på hemsidan. En rankningsfaktor som fått mycket fokus sen Google gjort sina senaste Core Updates.

”Vi uppskattar att få hjälp med omvärldsbevakning så att vi gör så rätt som möjligt, allt ifrån tekniska plattformar till sökord, länkar. Vi vill helt enkelt försöka att uppfylla Google´s "kravlista" för att vi ska stiga i ranking.”
Johan Söderlöv
VD

Arbete som sker parallellt

Att kombinera marknadsföring kan leda till synergieffekter, så utöver Våning 18:s SEO arbete sker ett jobb med marknadsföring i form av nyhetsbrev och sociala medier. På så sätt kan Stayhome dela länkar från och till sin hemsida, vilket hjälper till att öka kännedomen om Stayhome som varumärke.

”Genom att aktivt förbättra content och försöka tänka konsument så tror vi att det är viktigt med SEO ur ett långsiktigt perspektiv.”
Johan Söderlöv
VD

Framtiden

En av Stayhomes styrkor är deras service till kunder. Något som ligger dem varmt om hjärtat och ska genomsyra hemsidan. Så genom ett relevant och uppdaterat innehåll på hemsidan kan man tillgodose besökare med expertis och bra produkter.

Vill du boosta ditt företag idag?

skriv till oss och håll kontakten