SEO Byrå

Vi är en SEO-byrå som är experter på att optimera webbplatser för bättre synlighet i sökmotorer. Vi arbetar med sökord, innehåll och olika tekniker för att öka organisk trafik och konverteringar.

Innehåll

Kontakta oss

Slottsmöllan 13E 30231 Halmstad

Måndag – Fredag | 08.00 – 17.00

Varför bör man anlita en SEO byrå?

Att besluta om huruvida man ska ta sig an sökmotoroptimering själv eller anlita en SEO byrå är en avgörande övervägning för många företag och webbplatsägare. Båda alternativen kommer med sina egna uppsättningar fördelar och nackdelar, men det finns flera starka skäl till varför det kan vara klokt att överlåta denna uppgift till professionella SEO konsulter på området.

Sverige's Ledande SEO-byrå: Anpassade strategier hos Våning 18

Som etablerad SEO byrå i Sverige har vi på Våning 18 en omfattande erfarenhet och specialiserad kunskap inom sökmotoroptimering. Genom åren har vi arbetat med en rad olika branscher och företag, vilket har gett vår SEO-byrå en djup insikt i vad de senaste trenderna och mest effektiva praxis inom SEO är. Med denna kunskap kan vår SEO byrå utveckla en anpassad SEO-strategi för just ert företag

Själva processen att optimera en hemsida för sökmotorer kan vara oerhört tidskrävande och kräver noggrannhet. Genom att överlåta uppgiften till oss på Våning 18 frigörs eran tid, vilket ger er möjlighet att fokusera på andra centrala aspekter av ert företag. Ni kan vara trygga i vetskapen om att vi som SEO byrå med erfarna SEO konsulter ägnar vår tid till att optimera er hemsida.

Skapa Unika SEO-lösningar med Våning 18

Varje företag och webbsida är unik, och en specialiserad SEO byrå som vi på Våning 18 är kan utföra en ingående analys för att identifiera de mest lämpade taktikerna, för att förbättra er hemsidas synlighet och öka trafiken. Vi jobbar även med några av branschens främsta verktyg och analyssystem, som hjälper till att mäta framsteg och resultat. Detta ger även er en djupare inblick i hur eran webbplats presterar och ger riktlinjer för eventuella justeringar som kan krävas. Sökmotoroptimering är ett dynamiskt område och undergår kontinuerliga förändringar med nya algoritmer och trender.

Detta är något vi som SEO byrå ständigt håller oss uppdaterade på och kan därav snabbt anpassa strategin för er hemsida så att den förblir framgångsrik. Här kan ni se vår SEO guide som förklarar de olika aspekterna av sökmotoroptimering och vad de innebär.

Fördelar med att anlita en SEO byrå

 • Expertis och erfarenhet: Som SEO byrå har vi specialiserad kunskap och erfarenhet av att optimera webbplatser för sökmotorer. Vi är uppdaterade med de senaste trenderna och teknikerna inom SEO.

 

 • Tidsbesparing: Att genomföra en effektiv SEO-strategi kräver tid och dedikation. Genom att anlita Våning 18 som din SEO-byrå kan du fokusera på din kärnverksamhet medan vi tar hand om din webbplatsoptimering.

 

 • Målmedveten strategi: Vår SEO byrå kommer att skapa en skräddarsydd strategi för din hemsida baserad på din målgrupp, bransch och mål. Vi vet hur man väljer rätt sökord och implementerar tekniker för att förbättra din webbplats synlighet.

 

 • Mätbara resultat: Våra SEO konsulter kommer att kunna mäta och analysera resultaten av det arbete som görs på din sida. Vi kan ge dig rapporter och insikter om hur din hemsida presterar i sökresultaten.

Nackdelar med att göra SEO-jobbet själv

 • Brist på specialiserad kunskap: SEO är en komplex disciplin som kräver djupgående kunskap om algoritmer, sökordsoptimering och tekniska aspekter av webbplatsen. Att göra det själv utan rätt kunskap kan leda till ineffektiv optimering.

 

 • Begränsad tillgång till verktyg: SEO-yrket kräver användning av speciella verktyg för att utföra analyser, spåra prestanda och genomföra sökordsanalyser och andra åtgärder. Dessa verktyg kan vara dyra att använda självständigt.

 

 • Risk för försämrad webbplatsprestanda: Felaktig implementering av SEO-metoder kan leda till att din webbplats förlorar sin ranking eller till och med blir straffad av sökmotorer. Det är viktigt att undvika “black hat” metoder som kan ha negativa konsekvenser.

 

 • Svårt att hålla sig uppdaterad: SEO förändras kontinuerligt med uppdateringar av sökmotoralgoritmer. Att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och bästa praxis kan, utan kunskap från en SEO-byrå, vara utmanande om det inte är din huvudsakliga expertis.

1.

Prata med oss

Ta kontakt med oss så utformar vi en skräddarsydd SEO-plan för ert företag och ser vad ert behov finns. Kontakta oss idag!

2.

Uppstart

För att starta upp arbetet med rätt förutsättningar tar vi ett uppstartsmöte med en dedikerad SEO-tekniker.

3.

Arbete

Löpande arbete där vi implementerar olika SEO-åtgärder löpande varje månad. Både On page samt Off page.

4.

Resultat

Vi har regelbundna uppföljningsmöten där vi presenterar resultat och analyserar era mål tillsammans.

Varför ditt företag borde ta hjälp av Våning 18s SEO byrå?

Inom den snabbt föränderliga digitala världen är synlighet på nätet avgörande för företag som vill nå sin målgrupp och konkurrera effektivt. På Våning 18 är vi som SEO byrå fast övertygade om att sökmotoroptimering är en av de mest kraftfulla verktygen för att uppnå detta mål.

Öka din Synlighet och Konvertera besökare till Kunder med Våning 18 som SEO-byrå

Vår främsta uppgift som SEO byrå är att placera din webbplats högt upp i sökmotorernas resultatlistor. Varför är detta så viktigt? För att nå rätt målgrupp vid exakt rätt tidpunkt. Vi styr organisk trafik till din webbplats, och det är inte vilken trafik som helst, utan trafik som är intresserad av dina produkter eller tjänster. Denna målmedvetna trafik är mer benägen att konvertera till lojala kunder som är avgörande för din långsiktiga framgång. Vi förvandlar ditt företags närvaro online till en konkurrenskraftig fördel. Gör en snabb och gratis analys av er hemsida här.

DI Gasell

Vi kan med stolthet meddela att vi har blivit utsedda till ett Gasell-företag av Dagens Industri 2022 & 2023 och är därmed ett av Sveriges snabbast växande företag. Vi är otroligt stolta och glada över denna fina utmärkelse.

Boka ett möte med oss!

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!

Få ökad synlighet och trafik online med SEO

Google är överlägset den mest dominerande sökmotorn i världen, varje dag görs det mer än 50 miljoner sökningar bara i Sverige. Vi lever i en värld där vi konstant är uppkopplade, främst genom våra mobiler som följer med oss överallt. Google är idag startplatsen på nätet oavsett var man befinner sig. När potentiella kunder söker efter era produkter eller tjänster på Google, så är det av yttersta vikt att ni syns som ett alternativ i sökresultatet. Att missa den möjligheten kan med stor sannolikhet betyda att ni förlorar just den kunden.

Maximera Din Synlighet Online med Våning 18 - Din Pålitliga SEO-byrå i Sverige

För att säkerställa att våra kunder inte går miste om dessa möjligheter, står vi på Våning 18 till tjänst med vår expertis som SEO byrå i Sverige. Vi optimerar våra kunders hemsidor för att de ska få en bättre position och därmed dra till sig mer relevant trafik. I grunden handlar sökmotoroptimering om att öka en hemsidas synlighet på sökmotorresultatens organiska (icke-betalda) del. Vår kompetens sträcker sig bortom att enbart fokusera på höga rankningar i sökresultat. Vi strävar efter att förstå och tillgodose användarnas intentioner och behov på djupet. Anlita vår SEO-byrå idag för att få hjälp med din synlighet på nätet.

Google Premier Partner

”Google Premier Partner-märket ges till företag som har uppvisat färdigheter och expertis inom Google Ads. Våning 18 AB uppvisar mycket goda resultat och stora kunskaper inom Google annonsering” 

Våning 18 är stolt att vara en av de topp 3 % mest framgångsrika partners i Sverige när det kommer till att leverera resultatinriktad online-marknadsföring. Vi strävar efter att erbjuda våra kunder en högkvalitativ och effektiv service för att maximera deras online-närvaro och framgång.

– Google

Hur Våning 18 arbetar med sökmotoroptimering

Att satsa på SEO är en strategi som kan ge betydande resultat och fördelar för ditt företag eller din hemsida. Här är några av de främsta fördelarna och resultatet av att investera i sökmotoroptimering:

1.

Uppstartsfas

För att starta upp arbetet med rätt förutsättningar tar vi ett uppstartsmöte tillsammans med er som kund, samt en dedikerad  SEO konsult. Under detta mötet lär vi känna er verksamhet och går igenom projektets förutsättningar, bland annat er målgrupp, geografi, produkter/tjänster. Vi utför alltså en grundlig analys av er hemsida och tar fram åtgärder där vi ser att det behövs.

Vi börjar med att ta fram en konkret lista över relevanta sökord som vi initialt skall fokusera vårt arbete kring. Vid sökordsanalysen använder vi en variation av verktyg för att identifiera sökvolymen och konkurrensen för olika sökord. Som SEO byrå tittar vi också på sökordens relevans och hur de relaterar till er verksamhet, samt vilka fraser som ger högst konverteringsgrad. Genom att använda de mest relevanta sökorden kan er webbsidas ranking på sökmotorerna förbättras och därmed öka trafiken till hemsidan.

En grundlig sökordsanalys är därför en viktig del av vårt SEO arbete och kan leda till förbättrad synlighet, trafik och konverteringar. Detta sammanfattas sedan i ett uppstartdokument som vi bifogar till er och som vi inledningsvis baserar vårt arbete på efter överenskommelse.

Analyser, åtgärder och förbättringar för bättre sökresultat

Våra SEO konsulter genomför därefter en analys av er webbplats och utformar en åtgärdsplan över vilka konkreta åtgärder och rekommendationer som vi anser behöver genomföras för att nå önskat resultat.

Webbplatsanalysen är en process där vi utvärderar er webbsida och dess innehåll med avseende på sökmotoroptimering. Det syftar till att identifiera styrkor och svagheter på er hemsida för att förbättra dess sökmotorrankning och öka trafiken till webbplatsen. Under denna analys granskar vi faktorer som webbplatsens struktur, laddningstider, mobilanpassning, innehåll och länkprofil. Genom att analysera dessa faktorer kan vi identifiera möjligheter till förbättringar som kan bidra till en bättre placering i sökmotorernas resultat.

On-Page (åtgärder på webbplatsen)

On-Page är den del av sökmotoroptimering som fokuserar på att optimera en hemsida för att förbättra dess synlighet på sökmotorernas resultatlistor. Det handlar om att förbättra webbsidans innehåll, struktur och kod för att göra det lättare för sökmotorerna att indexera och rangordna hemsidan.

Nyckelfaktorer för Webbplatsoptimering av Vår SEO-byrå

När det kommer till det kommer till det arbete vår SEO byrå gör On-Page, finns det olika segment vi går igenom vid varje optimering. Detta är åtgärder som utför på eran webbplats och som även syns utåt. Några av de viktigaste faktorerna för On-Page SEO som vi därmed ser över inkluderar användningen av relevanta sökord i webbsidans titel, meta-beskrivning, rubriker och textinnehåll. Det är också viktigt att webbplats har en tydlig och logisk struktur med lättförståeliga interna länkar och en sökmotorvänlig URL-struktur.

Vi optimera din webbplats för Framgång

Vidare är det väsentligt att använda sig av relevant och kvalitativt innehåll som är lättläst och skapat för människor snarare än för sökmotorer. Det är också viktigt att webbplatsen är mobilanpassad och snabb, eftersom detta påverkar både användarupplevelsen och sökmotorernas ranking. Vi kontrollerar även att rätt ord och fraser används på er hemsida relaterat till de sökord ni vill fokusera på. Slutligen utför vi även en siteanalys för att kontrollera att inga tekniska hinder finns på er webbsida som blockerar eller försvårar sökmotorernas indexering.

Off-Page (åtgärder utanför er hemsida)

Off-Page SEO handlar om att optimera en webbsida genom att förbättra dess auktoritet, popularitet och trovärdighet utanför webbplatsen. Detta görs genom att bygga upp externa länkar från andra relevanta och högkvalitativa hemsidor, vilket visar att hemsidan är relevant och viktig inom sitt område.

En viktig del av Off-Page är att skapa relevant och kvalitativt innehåll som andra hemsidor gärna länkar till. Detta kan inkludera blogginlägg, artiklar, infografik eller andra typer av innehåll som är relevant för hemsidans målgrupp. Vårt arbete Off-Page är de åtgärder som vi utför utanför er webbsida, alltså det som inte syns utåt.

Bygg Relevans och Trovärdighet för din hemsida med Våning 18 som SEO-byrå

Här kontrollerar vår SEO byrå främst externa länkar och att de kommer från andra relevanta hemsidor som är kopplade till er webbsida på något sätt. Det är via detta arbetet som Google avgör om din webbplats är trovärdig eller inte, och det innebär även att sökmotorn undersöker vad andra hemsidor säger om dig genom de länkar som leder till din hemsida.

2.

Löpande arbete

För att ha en framgångsrik sökmotoroptimering är det även viktigt att kontinuerligt se över sin sida. Vår SEO-byrå ser därför till att löpande implementera åtgärder för respektive målsidor. Vilket innefattar de arbetet som görs On-Page med metadata, rubrikhierarki, bildoptimering och featured snippets.

Vid behov av större ändringar, exempelvis kodförändring, tar vi kontakt med er för en tydlig specifikation på vilka förändringar som behöver göras. Off-Page jobbar vi även effektivt med att bygga ett länknätverk för er sida. Där vi arbetar med relevanta länkar från externa hemsidor för att stärka er domän. För att förbättra er rankning på Google är detta en väsentlig del i arbetet.

Här ser vi även till så att ni har en intern länkstruktur som är SEO anpassad på hemsidan, för att nå bästa resultat. Er hemsida kan även få in så kallade “spamlänkar” som kan medföra en negativ påverkan på arbetet kring sökmotoroptimering, därför ser vi aktivt till att ta bort dessa.  Vi tipsar er om redaktionell optimering med specifika landningssidor för era sökord. Utöver detta ser vi även till att ni implementerat Google Search Console korrekt.

3.

Mål & Rapportering

När det kommer till vårt arbete med sökmotoroptimering har vi några mål som vi alltid strävar efter att nå.

 • Det första målet är förbättrad ranking, alltså att stärka er position på Googles sökresultat för att få ert företag synligt för nya kunder och att ni blir attraktiva på marknaden. 

 

 • Mål nummer två är att öka relevant organisk trafik, där vi vill få in så mycket relevant trafik som möjligt till er webbplats. 

 

 • Sista målet är att öka antalet konverteringar (leads/försäljning), ju mer trafik som når er hemsida desto mer konverteringar förväntas komma in. Konverteringar ökar bland annat när kunderna utför ett köp, använder ett kontaktformulär eller klickar på ett telefonnummer. 

 

Rapportering

För rapporteringen använder vår SEO byrå Google Analytics (trafikdata, konverteringar, omsättning), Google Search Console (webbplatshälsa, sökordsdata) samt våra egna system för att mäta sökordspositionerna/ranking på Google. Vi rapporterar enligt överenskommelse med dig som kund. Oftast sker rapportering och uppföjning månadsvis och vi jämför månadens resultat mot positioner vid uppstart, så kallad ”baseline”.

Vill du veta mer?

Optimera din webbplats med rätt SEO! Kostnaden varierar beroende på din bransch och webbplatsens teknik. Låt oss göra en grundlig analys och skräddarsy en strategi för dig.

Är det en lönsam investering att anställa en SEO byrå?

En av de vanligaste frågorna som företag ställer är om SEO är en lönsam investering. Svaret är ett starkt ja. SEO är inte bara en kostnad utan en investering i din digitala närvaro och framgång. Genom att satsa på sökmotoroptimering och anställa vår SEO byrå i Sverige, kan du förvänta dig att uppleva en ökning i synlighet, ökad webbtrafik och ökade konverteringar över tid. Fördelarna av denna ökning i försäljning och intäkter kommer att överstiga de initiala kostnaderna för att implementera din SEO-strategi. Dessutom har SEO en hållbar effekt och ger resultat som varar i månader och år framöver, vilket gör det till en långsiktig och lönsam investering för ditt företag.

 • Ökad synlighet och trafik: När du satsar på SEO optimerar vi din hemsida för att rankas högre i sökmotorernas resultat. Det innebär att fler potentiella kunder kommer att hitta din webbsida när de söker efter relevanta produkter eller tjänster. Den ökade synligheten leder till ökad organisk trafik till din hemsida. Det är som att öppna en väg som leder fler besökare till din digitala butik.

 

 • Ökad konverteringsfrekvens: Med rätt SEO-strategi riktar du in dig på relevanta sökord och skapar innehåll som svarar på användarnas behov. Detta kan resultera i en betydande förbättring av din hemsidans konverteringsfrekvens. Besökare som kommer till din webbplats genom sökmotorer har ofta en hög avsikt att agera, vilket kan leda till fler försäljningar, bokningar eller leads.

 

 • Långsiktiga resultat: En av de mest kraftfulla aspekterna av SEO är dess förmåga att leverera långsiktiga resultat. När din hemsida har uppnått en hög ranking i sökmotorerna har du möjlighet att behålla den positionen under en längre tidsperiod. Detta innebär att du kan fortsätta dra nytta av ökad synlighet och trafik under månader och till och med år framåt.

 

 • Bättre ROI än traditionell marknadsföring: Jämfört med många traditionella marknadsföringsmetoder kan SEO erbjuda en överlägsen return on investment (ROI). Det beror på att SEO är inriktat på att nå en publik som redan letar efter dina produkter eller tjänster. När du når ut till dessa potentiella kunder är chansen hög att de omvandlas till faktiska kunder.

 

 • Bygger förtroende och trovärdighet: Hemsidor som rankas högt i sökmotorerna anses ofta vara mer pålitliga och trovärdiga av användare. Genom att optimera din webbplats för SEO kan du bygga förtroende bland dina besökare. Detta är särskilt viktigt i en digital värld där kunderna ofta gör sina köpbeslut baserat på online-rekommendationer och recensioner.

 

 • Hållbarhet och långsiktig tillväxt: SEO handlar inte bara om att få snabba resultat. Det handlar om att bygga en stark och hållbar online-närvaro som kan stödja din verksamhet i framtiden. Genom att investera i SEO arbetar du med att skapa grundläggande byggstenar för långsiktig tillväxt och framgång.

 

Vill du veta mer?

Optimera din webbplats med rätt SEO! Kostnaden varierar beroende på din bransch och webbplatsens teknik. Låt oss göra en grundlig analys och skräddarsy en strategi för dig.

Vanliga frågor och svar om SEO Byrå

Att anlita en SEO byrå är viktigt eftersom de har den nödvändiga kompetensen och erfarenheten för att navigera i den komplexa världen av sökmotoroptimering. Genom att arbeta med en SEO byrå kan företag dra nytta av specialiserad kunskap och strategier för att förbättra sin synlighet online och nå ut till en större målgrupp.

En SEO byrå erbjuder en rad olika tjänster som syftar till att optimera en hemsida för sökmotorer. Dessa tjänster kan inkludera sökordsanalys, teknisk optimering, innehållsskapande och optimering, länkbyggnad, lokal SEO och kontinuerlig analys och rapportering.

En SEO byrå använder en kombination av tekniska, innehållsmässiga och länkrelaterade strategier för att förbättra din webbsidas synlighet på sökmotorresultat. De utför grundlig forskning för att identifiera relevanta söktermer och skapar innehåll som svarar på användarnas behov. Dessutom optimerar en SEO byrå den tekniska strukturen på hemsidan för att säkerställa en smidig användarupplevelse.

Resultaten av att anlita en SEO byrå kan variera beroende av faktorer som bransch, konkurrenssituation och hemsidans nuvarande tillstånd. Generellt sett kan man förvänta sig en förbättring av webbplatsens synlighet och placeringar på sökmotorresultat över tid.

Resultat av SEO-arbete kan ta olika lång tid att uppnå beroende på olika faktorer, inklusive konkurrens, mål och bransch. Vanligtvis kan man förvänta sig att se märkbara förbättringar inom några månader, medan fullständiga resultat kan ta längre tid.

On-Page SEO är kort och gott det SEO arbete som utförs på den aktuella webbsidan. Det är också det absolut viktigaste arbetet inledningsvis, och utan en bra genomförd On-Page SEO är det i princip omöjligt att förbättra rankingen på sökmotorer som Google. I stora drag handlar det om innehåll och hemsidans tekniska förutsättningar. Allt från relevanta sidtitlar, rubriksättningar och texter på webbplatsen som ska bygga relevans på det man vill synas på. Som exempel är denna sida optimerad mot SEO byrå. Även den interna länkstrukturen och hemsidans tekniska förutsättningar, som exempelvis hastigheten är faktorer man bör ta hänsyn till.

Har företaget en lokal verksamhet bör man säkerställa att hemsidan också avspeglar det genom lokal SEO. Dels innebär det att man slipper rikstäckande konkurrens om man enbart vill nå kunder lokalt. Det gör också arbetet med sökmotoroptimering lite lättare då man optimerar webbplatsen mot en smalare målgrupp med en lägre konkurrens. Som exempel är det färre som söker på SEO byrå Halmstad än på SEO byrå. En stor del av sökningarna på Google är idag lokala och därför bör också arbetet med SEO reflektera detta.

Utöver On-Page SEO så finns det som kallas för “Off-Page SEO“. Detta är relevanta länkar som pekar mot er hemsida. Det är väsentligt att detta är naturliga länkar från relevanta hemsidor. Exempelvis: länkar från leverantörer eller andra företags hemsidor inom samma bransch. Ser sökmotorer att det finns relevanta länkar till din sida, så är också chansen större att din sida ses som relevant och därför rankas högre.

Det enkla och raka svaret är ja. Google har vid flera tillfällen påpekat att de väljer att prioritera säkra hemsidor, det vill säga https. Därför bör man säkerställa att hemsidan har denna säkerhet eftersom man redan nu kan se de negativa effekter det orsakar om det saknas. SSL är ett certifikat som ser till att trafiken mellan din webbläsare och webbsida är krypterad. Detta innebär att även om någon skulle ”lyssna” på trafiken över din internetanslutning, så kan de inte se informationen som skickas mellan din dator och hemsidan du besöker.

Det är viktigt att ha koll på att det finns olika typer av länkar, så kallade Do-follow länkar som ger länkkraft. De länkar som kallas för No-follow ger inte länkkraft. Kvalitén av länkarna bedöms genom att se över hur förtroendeingivande domänen/hemsidan är och hur relevant innehållet är. Hur många unika domäner som länkar till webbplatsen och hur de olika domänernas ”page authority” ser ut påverkar också. För bästa effekt så ska dessa domäner även ha ett positivt länknätverk bakom sig för att i sin tur få en hög ”domain authority”.

Boka ett möte med oss!

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!

Kontakta Våning 18

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!