SEO Malmö

Om du siktar på att optimera din närvaro i södra Sverige, kan en fokusering på SEO Malmö ge din verksamhet en viktig fördel. Att anpassa din SEO-strategi för att inkludera lokala sökord och innehåll relaterat till Malmö kan effektivt locka en riktad publik och därmed öka din digitala närvaro.

Innehåll

Kontakta oss

Slottsmöllan 13E 30231 Halmstad

Måndag – Fredag | 08.00 – 17.00

Optimera din digitala framgång med SEO Malmö

Är ditt företag baserat i Malmö är det av yttersta vikt att satsa på SEO Malmö för att synas online och nå ut till potentiella kunder. Sökmotoroptimering (SEO) är en kritisk strategi för att stärka din synlighet på internet. Genom att optimera din webbplats kan du höja dess position i sökresultaten, vilket öppnar upp möjligheten för fler potentiella kunder att upptäcka din webbplats när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.

Vårt dedikerade team på Våning 18 är här för att hjälpa företag i Malmö att nå nya höjder av digital synlighet. Vi brinner för att skapa skräddarsydda strategier som passar varje unik kund, vilket har gjort oss till en pålitlig partner för företag som strävar efter tillväxt online. Tillsammans kan vi utforska hur vi kan optimera din webbplats och låta dig dra nytta av de otaliga möjligheter som finns på nätet. Kontakta oss redan idag för att påbörja resan mot en ökad digital synlighet och bättre online närvaro med SEO Malmö. Vi ser fram emot att assistera dig på denna spännande resa.

Nå ut till rätt målgrupp med lokal SEO i Malmö

Vår SEO byrå har den expertis som krävs för att kunna skapa företagsanpassade strategier för er lokala SEO Malmö, om ert mål är att öka er synlighet på en lokal nivå. Med Våning 18 kan du anpassa din webbplats för sökningar som innehåller specifika geografiska termer som “Emporia” och “Turning torso”, och på så sätt optimera din närvaro online.

Vi börjar vår process med att genomföra en sökordsanalys för att fastställa vilka sökfraser som är mest relevanta för just er bransch och målgrupp. Utifrån denna analysen ser vi sedan över vilka ändringar som är nödvändiga på er hemsida, för att se till så att innehållet, strukturen och metadatan är optimerat på ett optimalt sätt för sökorden.

Utöver att öka er synlighet i sökresultaten, har vi som mål att nå ut till rätt målgrupp och konvertera dem till nöjda kunder. Genom vår specialisering inom lokal SEO kan vi hjälpa er verksamhet att skilja sig från mängden. Vi strävar efter att skapa bestående och meningsfulla relationer med era kunder, och vårt arbete är inriktat på att säkerställa att ni når framgång i er digitala satsning. Med vår erfarenhet inom SEO Malmö har vi verktygen för att göra just det.

Att genomföra en noggrann sökordsanalys är av yttersta vikt för att uppnå effektiv lokal SEO. Vår SEO-byrå har expertisen att identifiera specifika termer och fraser som din lokala målgrupp använder sig av vid sökningar inom Malmö och din bransch. För att välja ut de mest relevanta sökorden, kollar vi även på sökvolymer och konkurrensnivåer för eran stad. Genom att göra en sökordsanalys resulterar detta i en lyckad lokal SEO, eftersom man då får insikter om din specifika målgrupp i Malmö.

Satsa på en bredare målgrupp med SEO Malmö

Vi på Våning 18 har erfarenhet av att hjälpa företag både på den lokala, nationella och globala marknaden. Så om ert företag har som mål att nå ut på hela svenska marknaden eller till och med internationellt, är vår SEO byrå i Malmö redo att hjälpa er nå ert mål. 

Vår arbetsprocess inleds med en ingående målgruppsanalys innan vi påbörjar vårt SEO-arbete, vare sig de gäller nationell eller global nivå. Genom att förstå dina framtida kunders beteenden och vad de föredrar kan vi utforma strategier som är anpassade för att locka besökare och potentiella kunder till din webbplats.

Att genomföra en detaljerad sökordsanalys på både nationell och global nivå är avgörande för att framgångsrikt konkurrera på dagens digitala marknad. Vi ägnar oss åt att identifiera de mest effektiva sökorden och fraserna som kommer att ge dig en framträdande position. Vi anpassar våra strategier för att nå ut till en bred publik och säkerställa att din webbplats blir synlig när det spelar som mest roll.

1.

Prata med oss

Ta kontakt med oss så utformar vi en skräddarsydd SEO-plan för ert företag och ser vad ert behov finns. Kontakta oss idag!

2.

Uppstart

För att starta upp arbetet med rätt förutsättningar tar vi ett uppstartsmöte med en dedikerad SEO-tekniker.

3.

Arbete

Löpande arbete där vi implementerar olika SEO-åtgärder löpande varje månad. Både On page samt Off page.

4.

Resultat

Vi har regelbundna uppföljningsmöten där vi presenterar resultat och analyserar era mål tillsammans.

DI Gasell

Vi kan med stolthet meddela att vi har blivit utsedda till ett Gasell-företag av Dagens Industri 2022 & 2023 och är därmed ett av Sveriges snabbast växande företag. Vi är otroligt stolta och glada över denna fina utmärkelse.

Boka ett möte med oss!

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!

Anpassade lösningar för dina behov

Vi förstår att varje marknad är unik, och därför skapar vi skräddarsydda strategier som tar hänsyn till den mångfalden av sökbeteenden som finns i olika regioner. Genom att använda rätt sökord och fraser på nationell och global nivå kan vi hjälpa din verksamhet att sticka ut och nå en bredare målgrupp. Vår metodik innebär en noggrann sökordsanalys och en fördjupad förståelse för marknadstrender för att hjälpa din synlighet digitalt med den konkurrens som finns idag. Så oavsett om du vill öka din närvaro och synlighet lokalt eller på en större skala, finns vår SEO byrå i Malmö till hjälp.

Öka din digitala närvaro med lösningar anpassade för ditt företag

Vid varje samarbetsstart genomför vi en ingående analys av ditt företag, din målgrupp och din nuvarande digitala närvaro. Genom att få denna insikt kan vi skapa en specialanpassad SEO-strategi som tar hänsyn till ditt företags specifika behov som till exempel SEO Malmö. Kontakta oss idag för att börja optimera din webbplats och få den att synas där det verkligen betyder något för din verksamhet. Vi är redo att ta din digitala närvaro till nästa nivå.

Google Premier Partner

”Google Premier Partner-märket ges till företag som har uppvisat färdigheter och expertis inom Google Ads. Våning 18 AB uppvisar mycket goda resultat och stora kunskaper inom Google annonsering” 

Våning 18 är stolt att vara en av de topp 3 % mest framgångsrika partners i Sverige när det kommer till att leverera resultatinriktad online-marknadsföring. Vi strävar efter att erbjuda våra kunder en högkvalitativ och effektiv service för att maximera deras online-närvaro och framgång.

– Google

Vikten av digital närvaro och fördelar med sökmotoroptimering i Malmö

I och med utvecklingen av digitala tjänster och plattformar är en närvaro online viktigare än någonsin. Därmed är sökmotoroptimering en av de viktigaste formerna av marknadsföring ett företag kan använda sig av. De främsta målen med SEO Malmö är att öka din hemsidas ranking i resultaten på sökmotorer som Google. Då sökmotorer fungerar som en vägledning för potentiella kunder att hitta till just ditt företag, blir det därav viktigt att se till att synas när de söker efter de produkter eller tjänster du erbjuder.

Om du rankar högt i sökresultaten ökar även sannolikheten att personer klickar sig in på din webbsida över dina konkurrenters hemsidor. Med en högre placering på sökmotorerna ökar även ditt varumärkes auktoritet och ger dina potentiella kunder ett större förtroende för er sida. Här är några viktiga skäl till varför sökmotoroptimering i Malmö är avgörande:

1.

Ökad trafik

Om din webbplats dyker upp högt i sökmotorernas resultatlistor, som till exempel Google, förbättras sannolikheten markant att besökare kommer att välja att klicka på just din länk.

En av de främsta fördelarna med sökmotoroptimering i Malmö är den ökade trafik som det kan generera för din webbplats. Genom att optimera din webbsida för relevanta söktermer och placera högre i sökresultaten, ökar chansen att potentiella kunder hittar och besöker din webbplats. När din webbsida syns bland de första resultaten på sökmotorer som Google, ökar sannolikheten avsevärt att besökare klickar på din länk. Detta resulterar i en ökad klickfrekvens (Click-Through Rate, CTR), vilket är en nyckelfaktor inom digital marknadsföring. Genom att dra in mer trafik ökar du också möjligheten att omvandla besökare till nöjda kunder och öka din försäljning.

2.

Kostnadseffektivt

Användandet av sökmotorer erbjuder dig en kostnadseffektiv väg att promota de produkter och tjänster som din webbplats erbjuder.

En betydande fördel med SEO är dess kostnadseffektivitet jämfört med andra marknadsföringsmetoder som betalda annonser. Istället för att betala för varje klick (Pay-Per-Click, PPC), genererar SEO organisk trafik till din webbplats. Besökare som når din webbplats via sökresultat har oftast ett högre intresse för dina produkter eller tjänster, vilket resulterar i en högre konverteringspotential. En välplanerad och genomförd strategi för SEO i Malmö ger långsiktiga resultat utan de kontinuerliga kostnaderna för annonsering, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för företag i Malmö och andra storstäder som är mer konkurrensutsatta.

3.

Bättre Användarupplevelse

SEO Malmö sträcker sig längre än att enbart höja din webbsidas placering i sökresultaten. Det innefattar också att förädla användarupplevelsen på din sida.

SEO handlar inte bara om att förbättra din webbsidas synlighet utan också om att erbjuda en bättre användarupplevelse. Genom att optimera webbplatsens struktur och innehåll blir din webbplats mer användarvänlig. En snabb och användarvänlig webbplats är viktig för att locka och behålla besökare. När användare enkelt hittar det de söker och kan interagera smidigt med din webbplats, ökar chansen att de blir kunder. Google och andra sökmotorer värderar också webbplatser med hög kvalitet och användarvänlighet, vilket i sin tur leder till bättre placeringar i sökresultaten. Genom att erbjuda en bättre användarupplevelse kan du förbättra både din synlighet och ditt rykte online.

Vill du veta mer?

Optimera din webbplats med rätt SEO! Kostnaden varierar beroende på din bransch och webbplatsens teknik. Låt oss göra en grundlig analys och skräddarsy en strategi för dig.

Hur Våning 18 arbetar med sökmotoroptimering i Malmö

Vår främsta uppgift som SEO byrå i Malmö är att placera din webbplats högt upp i sökmotorernas resultatlistor. Varför är detta så viktigt? För att nå rätt målgrupp vid exakt rätt tidpunkt. Vi styr organisk trafik till din webbplats, och det är inte vilken trafik som helst, utan trafik som är intresserad av dina produkter eller tjänster. Denna målmedvetna trafik är mer benägen att konvertera till lojala kunder som är avgörande för din långsiktiga framgång. Vi förvandlar ditt företags närvaro online till en konkurrenskraftig fördel. Gör en snabb och gratis analys av er hemsida här.

1.

Uppstartsfas

För att starta upp arbetet med rätt förutsättningar tar vi ett uppstartsmöte tillsammans med er som kund, samt en dedikerad  SEO konsult. Under detta mötet lär vi känna er verksamhet och går igenom projektets förutsättningar, bland annat er målgrupp, geografi, produkter/tjänster. Vi tar även fram en konkret lista över relevanta sökord som vi initialt skall fokusera vårt arbete kring.

Vid sökordsanalysen använder vi en variation av verktyg för att identifiera sökvolymen och konkurrensen för olika sökord. Som SEO byrå i Malmö tittar vi också på sökordens relevans och hur de relaterar till er verksamhet, samt vilka fraser som ger högst konverteringsgrad. Genom att använda de mest relevanta sökorden kan er webbsidas ranking på sökmotorerna förbättras och därmed öka trafiken till hemsidan. En grundlig sökordsanalys är därför en viktig del av vårt SEO arbete och kan leda till förbättrad synlighet, trafik och konverteringar. Detta sammanfattas sedan i ett uppstartdokument som vi bifogar till er och som vi inledningsvis baserar vårt arbete på efter överenskommelse.

Få expertishjälp av våra SEO konsulter

Våra SEO konsulter genomför därefter en analys av er webbplats och utformar en åtgärdsplan över vilka konkreta åtgärder och rekommendationer som vi anser behöver genomföras för att nå önskat resultat. Webbplatsanalysen är en process där vi utvärderar er webbsida och dess innehåll med avseende på sökmotoroptimering för Malmö. Det syftar till att identifiera styrkor och svagheter på er hemsida för att förbättra dess sökmotorrankning och öka trafiken till webbplatsen. Under denna analys granskar vi faktorer som webbplatsens struktur, laddningstider, mobilanpassning, innehåll och länkprofil. Genom att analysera dessa faktorer kan vi identifiera möjligheter till förbättringar som kan bidra till en bättre placering i sökmotorernas resultat.

On-Page (åtgärder på webbplatsen)

On-Page är den del av sökmotoroptimering som fokuserar på att optimera en hemsida för att förbättra dess synlighet på sökmotorernas resultatlistor. Det handlar om att förbättra webbsidans innehåll, struktur och kod för att göra det lättare för sökmotorerna att indexera och rangordna hemsidan.

När det kommer till det kommer till det arbete vår SEO byrå i Malmö gör On-Page, finns det olika segment vi går igenom vid varje optimering. Detta är åtgärder som utför på eran webbplats och som även syns utåt. Några av de viktigaste faktorerna för On-Page SEO som vi därmed ser över inkluderar användningen av relevanta sökord i webbsidans titel, meta-beskrivning, rubriker och textinnehåll. Det är också viktigt att webbplatsen har en tydlig och logisk struktur med lättförståeliga interna länkar och en sökmotorvänlig URL-struktur. Vidare är det väsentligt att använda sig av relevant och kvalitativt innehåll som är lättläst och skapat för människor snarare än för sökmotorer.

Det är också viktigt att webbplatsen är mobilanpassad och snabb, eftersom detta påverkar både användarupplevelsen och sökmotorernas ranking. Vi kontrollerar även att rätt ord och fraser används på er hemsida relaterat till de sökord ni vill fokusera på.  Slutligen utför vi även en siteanalys för att kontrollera att inga tekniska hinder finns på er webbsida som blockerar eller försvårar sökmotorernas indexering. 

Off-Page (åtgärder utanför er hemsida)

Off-Page SEO handlar om att optimera en webbsida genom att förbättra dess auktoritet, popularitet och trovärdighet utanför webbplatsen. Detta görs genom att bygga upp externa länkar från andra relevanta och högkvalitativa hemsidor, vilket visar att hemsidan är relevant och viktig inom sitt område.

En viktig del av Off-Page är att skapa relevant och kvalitativt innehåll som andra hemsidor gärna länkar till. Detta kan inkludera blogginlägg, artiklar, infografik eller andra typer av innehåll som är relevant för hemsidans målgrupp. Vårt arbete Off-Page är de åtgärder som vi utför utanför er webbsida, alltså det som inte syns utåt. Här kontrollerar vår SEO byrå i Malmö främst externa länkar och att de kommer från andra relevanta hemsidor som är kopplade till er webbsida på något sätt. Det är via detta arbetet som Google avgör om din webbplats är trovärdig eller inte, och det innebär även att sökmotorn undersöker vad andra hemsidor säger om dig genom de länkar som leder till din hemsida.

2.

Löpande arbete

För att ha en framgångsrik sökmotoroptimering är det även viktigt att kontinuerligt se över sin sida. Vår SEO-byrå ser därför till att löpande implementera åtgärder för respektive målsidor. Vilket innefattar de arbetet som görs On-Page med metadata, rubrikhierarki, bildoptimering och featured snippets.

Vid behov av större ändringar, exempelvis kodförändring, tar vi kontakt med er för en tydlig specifikation på vilka förändringar som behöver göras. Off-Page jobbar vi även effektivt med att bygga ett länknätverk för er sida. Där vi arbetar med relevanta länkar från externa hemsidor för att stärka er domän. För att förbättra er rankning på Google är detta en väsentlig del i arbetet. Här ser vi även till så att ni har en intern länkstruktur som är SEO anpassad på hemsidan, för att nå bästa resultat.

Er hemsida kan även få in så kallade “spamlänkar” som kan medföra en negativ påverkan på arbetet kring sökmotoroptimering, därför ser vi aktivt till att ta bort dessa.  Vi tipsar er om redaktionell optimering med specifika landningssidor för era sökord. Utöver detta ser vi även till att ni implementerat Google Search Console korrekt.

3.

Mål & Rapportering

När det kommer till vårt arbete med sökmotoroptimering Malmö har vi några mål som vi alltid strävar efter att nå.

  • Det första målet är förbättrad ranking, alltså att stärka er position på Googles sökresultat för att få ert företag synligt för nya kunder och att ni blir attraktiva på marknaden. 

 

  • Mål nummer två är att öka relevant organisk trafik, där vi vill få in så mycket relevant trafik som möjligt till er webbplats.

 

  • Sista målet är att öka antalet konverteringar (leads/försäljning), ju mer trafik som når er hemsida desto mer konverteringar förväntas komma in. Konverteringar ökar bland annat när kunderna utför ett köp, använder ett kontaktformulär eller klickar på ett telefonnummer. 

 

Rapportering

För rapporteringen använder vår SEO byrå Google Analytics (trafikdata, konverteringar, omsättning), Google Search Console (webbplatshälsa, sökordsdata) samt våra egna system för att mäta sökordspositionerna/ranking på Google. Vi rapporterar enligt överenskommelse med dig som kund. Oftast sker rapportering och uppföjning månadsvis och vi jämför månadens resultat mot positioner vid uppstart, så kallad ”baseline”.

Vill du veta mer?

Optimera din webbplats med rätt SEO! Kostnaden varierar beroende på din bransch och webbplatsens teknik. Låt oss göra en grundlig analys och skräddarsy en strategi för dig.

Vanliga frågor och svar om SEO Malmö

Att anlita en SEO byrå är viktigt eftersom de har den nödvändiga kompetensen och erfarenheten för att navigera i den komplexa världen av sökmotoroptimering. Genom att arbeta med en SEO byrå i Malmö kan företag dra nytta av specialiserad kunskap och strategier för att förbättra sin synlighet online och nå ut till en större målgrupp.

En SEO byrå erbjuder en rad olika tjänster som syftar till att optimera en hemsida för sökmotorer. Dessa tjänster kan inkludera sökordsanalys, teknisk optimering, innehållsskapande och optimering, länkbyggnad, lokal SEO och kontinuerlig analys och rapportering.

En SEO byrå använder en kombination av tekniska, innehållsmässiga och länkrelaterade strategier för att förbättra din webbsidas synlighet på sökmotorresultat. De utför grundlig forskning för att identifiera relevanta söktermer och skapar innehåll som svarar på användarnas behov. Dessutom optimerar en SEO byrå den tekniska strukturen på hemsidan för att säkerställa en smidig användarupplevelse.

Resultaten av att anlita en SEO byrå i Malmö kan variera beroende av faktorer som bransch, konkurrenssituation och hemsidans nuvarande tillstånd. Generellt sett kan man förvänta sig en förbättring av webbplatsens synlighet och placeringar på sökmotorresultat över tid.

Resultat av SEO-arbete kan ta olika lång tid att uppnå beroende på olika faktorer, inklusive konkurrens, mål och bransch. Vanligtvis kan man förvänta sig att se märkbara förbättringar inom några månader, medan fullständiga resultat kan ta längre tid.

On-Page SEO är kort och gott det SEO arbete som utförs på den aktuella webbsidan. Det är också det absolut viktigaste arbetet inledningsvis, och utan en bra genomförd On-Page SEO är det i princip omöjligt att förbättra rankingen på sökmotorer som Google. I stora drag handlar det om innehåll och hemsidans tekniska förutsättningar. Allt från relevanta sidtitlar, rubriksättningar och texter på webbplatsen som ska bygga relevans på det man vill synas på. Som exempel är denna sida optimerad mot SEO byrå Malmö. Även den interna länkstrukturen och hemsidans tekniska förutsättningar, som exempelvis hastigheten är faktorer man bör ta hänsyn till.

Har företaget en lokal verksamhet bör man säkerställa att hemsidan också avspeglar det. Dels innebär det att man slipper rikstäckande konkurrens om man enbart vill nå kunder lokalt. Det gör också arbetet med sökmotoroptimering i Malmö lite lättare då man optimerar webbplatsen mot en smalare målgrupp med en lägre konkurrens. Som exempel är det färre som söker på SEO byrå Malmö än på SEO byrå. En stor del av sökningarna på Google är idag lokala och därför bör också arbetet med SEO Malmö reflektera detta.

Utöver On-Page SEO så finns det något som kallas för “Off-Page SEO“. Detta är relevanta länkar som pekar mot er hemsida. Det är väsentligt att detta är naturliga länkar från relevanta hemsidor. Exempelvis: länkar från leverantörer eller andra företags hemsidor inom samma bransch. Ser sökmotorer att det finns relevanta länkar till din sida, så är också chansen större att din sida ses som relevant och därför rankas högre.

Det enkla och raka svaret är ja. Google har vid flera tillfällen påpekat att de väljer att prioritera säkra hemsidor, det vill säga https. Därför bör man säkerställa att hemsidan har denna säkerhet eftersom man redan nu kan se de negativa effekter det orsakar om det saknas. SSL är ett certifikat som ser till att trafiken mellan din webbläsare och webbsida är krypterad. Detta innebär att även om någon skulle ”lyssna” på trafiken över din internetanslutning, så kan de inte se informationen som skickas mellan din dator och hemsidan du besöker.

Det är viktigt att ha koll på att det finns olika typer av länkar, så kallade Do-follow länkar som ger länkkraft. De länkar som kallas för No-follow ger inte länkkraft. Kvalitén av länkarna bedöms genom att se över hur förtroendeingivande domänen/hemsidan är och hur relevant innehållet är. Hur många unika domäner som länkar till webbplatsen och hur de olika domänernas ”page authority” ser ut påverkar också. För bästa effekt så ska dessa domäner även ha ett positivt länknätverk bakom sig för att i sin tur få en hög ”domain authority”.

Boka ett möte med oss!

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!

Kontakta Våning 18

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!