SEO (Sökmotoroptimering)

seo sökmotoroptimering våning 18

SEO – Sökmotoroptimering

Google är världens i särklass största sökmotor. Bara i Sverige görs det över 40 miljoner sökningar varje dag. Vi är ständigt online och uppkopplade, exempelvis via mobilen som man bär med sig överallt.

Google.se är idag startplatsen på nätet oavsett vart man befinner sig. När era potentiella kunder söker efter era produkter eller tjänster på Google så är det såklart oerhört viktigt att ni dyker upp som ett alternativ i sökresultatet. Gör ni inte det så innebär det med stor sannolikhet att ni går miste om just den kunden. Sanningen är också den att ni troligen tappar kunden till någon av era konkurrenter som positionerar sig bättre på Google.

Ju högre upp ni syns desto större chans är det att kunden väljer just er. För att positionera sig högt upp i den så kallade organiska träfflistan på Google krävs det att man arbetar med SEO (Sökmotoroptimering). För att säkerställa att våra kunder inte går miste om kunder så hjälper vi företag med SEO. Vi optimerar våra kunders hemsidor för de ska få en bättre position och samtidigt mer relevant trafik till sin hemsida.

SEO sökmotoroptimering

Exakt hur fungerar SEO?

Exakt hur man genomför SEO finns det många teorier kring. Frågar du som kund olika SEO byråer så får du ofta olika svar på varför just den byrån är bäst lämpad för just dig. Det finns egentligen inget facit när det gäller arbetet med sökmotoroptimering. Det handlar mer om generella riktlinjer som man bör följa. Tålamod och tid till finjusteringar, och ett kontinuerligt arbete är nyckeln.

On Page – SEO

I korthet handlar det om att skapa en så relevant hemsida innehållande så relevanta och tydliga målsidor som möjligt. Vi på Våning 18 AB försöker alltid utgå ifrån att göra det enkelt för besökaren på webbplatsen. Allt ifrån responsiviteten av hemsidan, navigeringen, rubriksättningar, undersidor vigda åt specifika sökfraser och tydliga bilder och textinnehåll (content). Sen finns det en rad tekniska åtgärder som implementeras för att det ska vara så enkelt som möjligt för Googles algoritm att indexera och förstå innehållet på hemsidan. Allt arbete som genomförs på hemsidan brukar kallas för ”onpage-seo”.

Off Page – SEO

Den andra delen i seo-arbetet är att kontinuerligt arbeta med är det som brukar kallas för ”offpage-seo”. Med andra ord länkar som pekar mot kundens hemsida. Det är viktigt att detta är naturliga länkar från relevanta webbplatser. Ex: länkar från leverantörer eller andra företag eller webbplatser i samma bransch.

Det är viktigt att man ser arbetet med sökmotoroptimering som ett långsiktigt projekt. Detta då det tar tid innan Google har indexerat de förändringar som är genomfört och tills man ser dess verkliga effekt. Därefter fortsätter arbetet med att kontinuerligt gör justeringar i optimeringen för att hela tiden förbättra hemsidans positionering på Google.

Inte bara en leverantör av SEO!

Vi är en komplett digital byrå som inte bara arbetar med sökmotoroptimering (SEO). Vi arbetar ofta mer övergripande med våra kunders digitala marknadsföring. Några av våra andra affärsområden omfattar exempelvis Google Adwords, hemsidor och Sociala medier m.m. För att läsa mer om våra övriga tjänster klicka HÄR!

Varför välja Våning 18 AB?

SEO Analys

Första steget i vårt arbete med SEO är alltid en förstudie där vi genomför en analys utav kundens hemsida. Utifrån denna analys så identifierar vi vad som behöver åtgärdas för att förbättra kundens optimering på sökmotorerna. För att kunna genomföra ett bra arbete så krävs det att först identifiera bristerna.

Åtgärdsplan

Efter det att vi har genomfört en grundlig analys av kundens hemsida så sätter vi ihop ett konkret åtgärdsförslag. Detta åtgärdsförslag implementeras sedan löpande av oss. I vissa fall väljer kunden själv att implementera det. Vårt arbete med sökmotoroptimeringen sker löpande under hela avtalsperioden.

Rapportering

I takt med att arbetet implementeras så bevakar vi givetvis resultatet löpande. Vi säkerställer exempelvis att de sökfraser vi har valt att arbeta med sakta med säkert förstärker sin position. Statusen rapporteras i regel till dig som kund minst en gång per månad.

Fyll i formuläret för en förutsättningslös dialog!

Start typing and press Enter to search