Hur skapar du SEO-vänligt innehåll?

SEO-vänligt innehåll behövs för att du ska ranka högt i sökmotorerna, men vad betyder det konkret? Här listar vi några punkter som är värda att se över när du SEO-optimerar din site.

Här listar vi några enkla punkter att börja med! 

  • Se till så att rubriker har rätt typ av formatering, i form av H1, H2 och om det behövs en H3. 
  • Prioritera relevans och kvalitet över antal ord när du ska ta fram textinnehåll. Har du hög kvalitet på ditt innehåll och skriver om relevanta ämnen inom din bransch kommer du att bli belönad. 
  • Hitta rätt sökord och tillhörande nyckelord som sen används i rubriker, metatitel och metabeskrivning 
  • Se till och optimera dina bilder så dessa är tilltalande och relevanta. Glöm inte alt-taggar eller att ha bra bildstorlek så att bilderna inte riskerar att slöa ned laddningstiden. (Se exempel till höger)
  • Glöm inte bort interna länkar. Dessa kan ofta bli förbisedda men de hjälper inte bara sökmotorerna att förstå strukturen på din sida utan ger också dina besökare en möjlighet att utforska hela din site.

På bilden ovan ser ni ett exempel på hur det ser ut i sökresultatet när man googlar “seo halmstad” 

Inom SEO finns det många strategier och punkter som man kan arbeta med och detta är bara några exempel. Men med en bra strategi för SEO-vänligt innehåll kan du komma en bra bit på vägen i din resa att synas i sökmotorerna.

blank

Boka ett möte med oss!

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!