SEO Göteborg

Om ditt mål är att förbättra din närvaro i Sverige, kan SEO Göteborg ge din verksamhet en betydande fördel. Att skräddarsy din SEO-strategi för att omfatta lokala sökord och innehåll som är relevant för Göteborg kan du engagera en specifik målgrupp och således stärka din digitala närvaro.

Innehåll

Kontakta oss

Drakegatan 10, 412 50 Göteborg

Måndag – Fredag | 08.00 – 17.00

Optimera din digitala framgång med SEO Göteborg

Genom att optimera din webbplats med SEO Göteborg kan du rankas högre i sökresultaten, vilket innebär att fler potentiella kunder hittar dig när de söker efter de produkter eller tjänster du erbjuder. Detta kan resultera i ökad trafik till din hemsida och på sikt ökad försäljning.

Våning 18 har lång erfarenhet av att hjälpa företag i Göteborg och i hela landet att förbättra sin synlighet online. Vårt engagemang för att skapa skräddarsydda strategier för varje kund har gjort oss till en pålitlig partner för företag som strävar efter tillväxt och framgång i den digitala världen. Så här kan vi hjälpa ditt företag att nå nya höjder genom SEO i Göteborg.

Uppnå framgång med lokalt sökmotoroptimering i Göteborg

För ett företag som vill etablera en stark lokal närvaro, utgör lokal sökmotoroptimering i Göteborg en ovärderlig nyckel för att ta ledningen på den lokala marknaden och skaffa sig konkurrensfördelar. Genom vårt skräddarsydda stöd kan du anpassa din webbplats för sökningar som inkluderar specifika geografiska referenser, såsom “Avenyn” eller “Liseberg”. 

Genom att använda dessa termer på ett intelligent och genomtänkt sätt kan du säkerställa att ditt företag positionerar sig högt i sökresultaten, vilket gör att potentiella kunder enkelt hittar det du erbjuder när de söker efter relevanta tjänster eller produkter. Vår SEO byrå är specialiserad på att utveckla skräddarsydda lokala SEO-strategier som är utformade för att öka din synlighet i Göteborg. Vi inleder processen med en grundlig analys av sökord för att identifiera de mest relevanta termerna för din bransch och din målgrupp. Därefter optimerar vi innehållet på din webbplats samt strukturen och metadata för att säkerställa att de matchar med dessa sökord. 

För att uppnå framgångsrik lokal SEO är det av yttersta vikt att genomföra en grundlig sökordsanalys. Vår SEO-byrå i Göteborg specialiserar sig på att identifiera exakta ord och fraser som din lokala målgrupp använder när de söker efter tjänster eller produkter inom din bransch och i din stad. Vi granskar även sökvolymerna och konkurrensläget för att kunna välja de mest gynnsamma sökorden. En noggrann sökordsanalys ger oss djupgående insikter som utgör grunden för en effektiv SEO Göteborg som når ut till din specifika målgrupp.

Optimera din SEO Göteborg för att nå en större publik

För företag med visioner om att nå ut på nationell eller global skala, står vår SEO byrå redo att ta er till nästa nivå. Våning 18 har gedigen erfarenhet av att stödja företag på olika geografiska nivåer – både inom det lokala, nationella och globala spektret. Vårt främsta mål är att säkerställa att er webbplats är synlig i sökresultaten, oavsett var er målgrupp är lokaliserad.

Innan vi startar SEO-arbetet på nationell eller global nivå, genomför vi en noggrann målgruppsanalys. Detta ger oss en djupare förståelse för de potentiella kundernas beteendemönster och preferenser. Med denna kunskap utvecklar vi skräddarsydda strategier som attraherar besökare och potentiella kunder.

För att kunna konkurrera på en bredare skala är det av vikt att utföra sökordsanalyser både på nationell och global nivå. Vi strävar efter att identifiera de mest effektiva sökorden och fraserna som kommer att hjälpa dig att sticka ut på olika marknader. Vårt mål är att säkerställa att du rankas högt i sökresultaten, oavsett var dina kunder befinner sig.

1.

Prata med oss

Ta kontakt med oss så utformar vi en skräddarsydd SEO-plan för ert företag och ser vad ert behov finns. Kontakta oss idag!

2.

Uppstart

För att starta upp arbetet med rätt förutsättningar tar vi ett uppstartsmöte med en dedikerad SEO-tekniker.

3.

Arbete

Löpande arbete där vi implementerar olika SEO-åtgärder löpande varje månad. Både On page samt Off page.

4.

Resultat

Vi har regelbundna uppföljningsmöten där vi presenterar resultat och analyserar era mål tillsammans.

DI Gasell

Vi kan med stolthet meddela att vi har blivit utsedda till ett Gasell-företag av Dagens Industri 2022 & 2023 och är därmed ett av Sveriges snabbast växande företag. Vi är otroligt stolta och glada över denna fina utmärkelse.

Boka ett möte med oss!

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!

Öka din online närvaro med SEO Göteborg

Om ditt företag har sin grund i Göteborg och önskar synas mer inom den lokala marknaden, eller om ni strävar efter att nå ut till en bredare målgrupp på nationell eller global nivå, så är det av högsta vikt att vara väl synlig på nätet i den moderna digitala eran. Vare sig du driver en lokal verksamhet eller om du har målsättningar att expandera på en nationell eller global skala, så är SEO Göteborg en nyckelfaktor för att stärka din digitala närvaro.

Skräddarsydda lösningar som passar ditt företag bäst

Vi anpassar våra SEO-strategier efter varje företags unika behov och mål. Oavsett om du strävar efter att bli marknadsledande i Göteborg eller vill expandera din närvaro nationellt eller internationellt, så kan vi på Våning 18 skapa skräddarsydda lösningar som passar just dig. Vårt huvudsyfte är att öka din digitala synlighet, locka trafik till din webbplats och hjälpa dig att omvandla besökare till kunder.

Så, oavsett om du har en lokal närvaro eller siktar på en bredare marknad, finns vår SEO byrå i Göteborg här för att hjälpa dig att nå framgång. Kontakta oss idag för att påbörja optimeringen av din webbplats och se till att den syns där det verkligen betyder något för din verksamhet. Vi är redo att hjälpa dig ta din digitala närvaro till nästa nivå.

Google Premier Partner

”Google Premier Partner-märket ges till företag som har uppvisat färdigheter och expertis inom Google Ads. Våning 18 AB uppvisar mycket goda resultat och stora kunskaper inom Google annonsering” 

Våning 18 är stolt att vara en av de topp 3 % mest framgångsrika partners i Sverige när det kommer till att leverera resultatinriktad online-marknadsföring. Vi strävar efter att erbjuda våra kunder en högkvalitativ och effektiv service för att maximera deras online-närvaro och framgång.

– Google

Vikten av SEO Göteborg för din synlighet på nätet

SEO är avgörande för en effektiv marknadsföringsstrategi. Genom att förbättra din webbplats placering på sökresultatsidorna, särskilt på den ledande globala plattformen Google, öppnas en värld av möjligheter. Tanken bakom SEO Göteborg är att när människor söker efter information, produkter eller tjänster online, bör din webbplats vara en av de första de stöter på. Detta ökar chansen att de besöker din hemsida och interagerar med ditt innehåll. Tänk på sökmotorer som digitala guider.

När en potentiell kund söker på nätet, vänder de sig till en sökmotor för att hitta svar. Om din webbplats inte syns i sökresultaten, går den förlorad bland mängden och dina potentiella kunder hittar inte till dig. Sökmotoroptimering är nyckeln för att din hemsida ska synas i sökmotorerna och leda kunderna direkt till dig. Här är några av de mest väsentliga anledningarna till varför lokal sökmotoroptimering i Göteborg är så otroligt viktig:

1.

Ökad trafik

Om din webbplats dyker upp högt i sökmotorernas resultatlistor, som till exempel Google, förbättras sannolikheten markant att besökare kommer att välja att klicka på just din länk.

Att rankas högt i sökresultaten är av avgörande betydelse för att öka synligheten på nätet för din webbplats. När din hemsida visas bland de första resultaten för relevanta söktermer ökar sannolikheten avsevärt att besökare kommer att klicka på din länk. Detta är kritiskt för att nå ut till en bredare och mer engagerad målgrupp. Genom att synas bland de främsta resultaten ges din webbplats den bästa chansen att fånga besökarnas intresse.

2.

Kostnadseffektivt

Användandet av sökmotorer erbjuder dig en kostnadseffektiv väg att promota de produkter och tjänster som din webbplats erbjuder.

Genom att använda sig av sökmotoroptimering kan du på ett kostnadseffektivt sätt marknadsföra dina produkter eller tjänster på din webbplats. Istället för att investera i annonser kan du dra nytta av den organiska trafiken. Besökare som kommer från sökresultaten har oftast högre potential att konvertera, då de redan visat intresse för ämnet. En välplanerad strategi inom SEO i Göteborg ger långsiktiga resultat och minskar behovet av kontinuerliga annonseringskostnader.

3.

Bättre Användarupplevelse

SEO i Göteborg sträcker sig längre än att enbart höja din webbsidas placering i sökresultaten. Det innefattar också att förädla användarupplevelsen på din sida.

SEO i Göteborg handlar inte bara om att förbättra en webbsidas placering i sökresultaten, utan även om att optimera användarupplevelsen på sidan. Det är av stor vikt att din hemsida är användarvänlig och snabbladdad. En användarvänlig sida kännetecknas av enkel navigering och tydlig förståelse, vilket leder till att besökare stannar längre och blir mer engagerade i sin interaktion. När besökare snabbt hittar det de söker, ökar möjligheten att de utforskar fler sidor och genomför önskade åtgärder. Dessutom har användbarheten en positiv inverkan på din sökmotoroptimering. Google värderar sidor med en bra användarupplevelse högt, vilket signalerar relevant och högkvalitativt innehåll. Detta leder i sin tur till högre placeringar i sökresultaten.

Vill du veta mer?

Optimera din webbplats med rätt SEO! Kostnaden varierar beroende på din bransch och webbplatsens teknik. Låt oss göra en grundlig analys och skräddarsy en strategi för dig.

Hur Våning 18 arbetar med sökmotoroptimering i Göteborg

Vår främsta uppgift som SEO byrå i Göteborg är att placera din webbplats högt upp i sökmotorernas resultatlistor. Varför är detta så viktigt? För att nå rätt målgrupp vid exakt rätt tidpunkt. Vi styr organisk trafik till din webbplats, och det är inte vilken trafik som helst, utan trafik som är intresserad av dina produkter eller tjänster. Denna målmedvetna trafik är mer benägen att konvertera till lojala kunder som är avgörande för din långsiktiga framgång. Vi förvandlar ditt företags närvaro online till en konkurrenskraftig fördel. Gör en snabb och gratis analys av er hemsida här.

1.

Uppstartsfas

För att starta upp arbetet med rätt förutsättningar tar vi ett uppstartsmöte tillsammans med er som kund, samt en dedikerad  SEO konsult. Under detta mötet lär vi känna er verksamhet och går igenom projektets förutsättningar, bland annat er målgrupp, geografi, produkter/tjänster. Vi utför alltså en grundlig analys av er hemsida och tar fram åtgärder där vi ser att det behövs.

Vi tar även fram en konkret lista över relevanta sökord som vi initialt skall fokusera vårt arbete kring. Vid sökordsanalysen använder vi en variation av verktyg för att identifiera sökvolymen och konkurrensen för olika sökord. Som SEO byrå i Göteborg tittar vi också på sökordens relevans och hur de relaterar till er verksamhet, samt vilka fraser som ger högst konverteringsgrad. Genom att använda de mest relevanta sökorden kan er webbsidas ranking på sökmotorerna förbättras och därmed öka trafiken till hemsidan. En grundlig sökordsanalys är därför en viktig del av vårt SEO arbete och kan leda till förbättrad synlighet, trafik och konverteringar. Detta sammanfattas sedan i ett uppstartdokument som vi bifogar till er och som vi inledningsvis baserar vårt arbete på efter överenskommelse.

 

Optimering för Framgång

Våra SEO konsulter genomför därefter en analys av er webbplats och utformar en åtgärdsplan över vilka konkreta åtgärder och rekommendationer som vi anser behöver genomföras för att nå önskat resultat. Webbplatsanalysen är en process där vi utvärderar er webbsida och dess innehåll med avseende på sökmotoroptimering för Göteborg. Det syftar till att identifiera styrkor och svagheter på er hemsida för att förbättra dess sökmotorrankning och öka trafiken till webbplatsen. Under denna analys granskar vi faktorer som webbplatsens struktur, laddningstider, mobilanpassning, innehåll och länkprofil. Genom att analysera dessa faktorer kan vi identifiera möjligheter till förbättringar som kan bidra till en bättre placering i sökmotorernas resultat. I analysen ingår bland annat:

 

On-Page (åtgärder på webbplatsen)

On-Page är den del av sökmotoroptimering som fokuserar på att optimera en hemsida för att förbättra dess synlighet på sökmotorernas resultatlistor. Det handlar om att förbättra webbsidans innehåll, struktur och kod för att göra det lättare för sökmotorerna att indexera och rangordna hemsidan.

När det kommer till det kommer till det arbete vår SEO byrå i Göteborg gör On-Page, finns det olika segment vi går igenom vid varje optimering. Detta är åtgärder som utför på eran webbplats och som även syns utåt. Några av de viktigaste faktorerna för On-Page SEO som vi därmed ser över inkluderar användningen av relevanta sökord i webbsidans titel, meta-beskrivning, rubriker och textinnehåll. Det är också viktigt att webbplatsen har en tydlig och logisk struktur med lättförståeliga interna länkar och en sökmotorvänlig URL-struktur. Vidare är det väsentligt att använda sig av relevant och kvalitativt innehåll som är lättläst och skapat för människor snarare än för sökmotorer. Det är också viktigt att webbplatsen är mobilanpassad och snabb, eftersom detta påverkar både användarupplevelsen och sökmotorernas ranking. Vi kontrollerar även att rätt ord och fraser används på er hemsida relaterat till de sökord ni vill fokusera på.  Slutligen utför vi även en siteanalys för att kontrollera att inga tekniska hinder finns på er webbsida som blockerar eller försvårar sökmotorernas indexering. 

 

Off-Page (åtgärder utanför er hemsida)

Off-Page SEO handlar om att optimera en webbsida genom att förbättra dess auktoritet, popularitet och trovärdighet utanför webbplatsen. Detta görs genom att bygga upp externa länkar från andra relevanta och högkvalitativa hemsidor, vilket visar att hemsidan är relevant och viktig inom sitt område.

En viktig del av Off-Page är att skapa relevant och kvalitativt innehåll som andra hemsidor gärna länkar till. Detta kan inkludera blogginlägg, artiklar, infografik eller andra typer av innehåll som är relevant för hemsidans målgrupp. Vårt arbete Off-Page är de åtgärder som vi utför utanför er webbsida, alltså det som inte syns utåt. Här kontrollerar vår SEO byrå i Göteborg främst externa länkar och att de kommer från andra relevanta hemsidor som är kopplade till er webbsida på något sätt. Det är via detta arbetet som Google avgör om din webbplats är trovärdig eller inte, och det innebär även att sökmotorn undersöker vad andra hemsidor säger om dig genom de länkar som leder till din hemsida.

2.

Löpande arbete

För att ha en framgångsrik sökmotoroptimering är det även viktigt att kontinuerligt se över sin sida. Vår SEO-byrå ser därför till att löpande implementera åtgärder för respektive målsidor. Vilket innefattar de arbetet som görs On-Page med metadata, rubrikhierarki, bildoptimering och featured snippets.

Vid behov av större ändringar, exempelvis kodförändring, tar vi kontakt med er för en tydlig specifikation på vilka förändringar som behöver göras. Off-Page jobbar vi även effektivt med att bygga ett länknätverk för er sida. Där vi arbetar med relevanta länkar från externa hemsidor för att stärka er domän. För att förbättra er rankning på Google är detta en väsentlig del i arbetet. Här ser vi även till så att ni har en intern länkstruktur som är SEO anpassad på hemsidan, för att nå bästa resultat.

Er hemsida kan även få in så kallade “spamlänkar” som kan medföra en negativ påverkan på arbetet kring sökmotoroptimering, därför ser vi aktivt till att ta bort dessa.  Vi tipsar er om redaktionell optimering med specifika landningssidor för era sökord. Utöver detta ser vi även till att ni implementerat Google Search Console korrekt.

3.

Mål & Rapportering

När det kommer till vårt arbete med sökmotoroptimering i Halmstad har vi några mål som vi alltid strävar efter att nå.

  • Det första målet är förbättrad ranking, alltså att stärka er position på Googles sökresultat för att få ert företag synligt för nya kunder och att ni blir attraktiva på marknaden. 

 

  • Mål nummer två är att öka relevant organisk trafik, där vi vill få in så mycket relevant trafik som möjligt till er webbplats.

 

  • Sista målet är att öka antalet konverteringar (leads/försäljning), ju mer trafik som når er hemsida desto mer konverteringar förväntas komma in. Konverteringar ökar bland annat när kunderna utför ett köp, använder ett kontaktformulär eller klickar på ett telefonnummer. 

 

Rapportering

För rapporteringen använder vår SEO byrå Google Analytics (trafikdata, konverteringar, omsättning), Google Search Console (webbplatshälsa, sökordsdata) samt våra egna system för att mäta sökordspositionerna/ranking på Google. Vi rapporterar enligt överenskommelse med dig som kund. Oftast sker rapportering och uppföjning månadsvis och vi jämför månadens resultat mot positioner vid uppstart, så kallad ”baseline”.

Vill du veta mer?

Optimera din webbplats med rätt SEO! Kostnaden varierar beroende på din bransch och webbplatsens teknik. Låt oss göra en grundlig analys och skräddarsy en strategi för dig.

Vanliga frågor och svar om SEO Byrå i Göteborg

Att anlita en SEO byrå är viktigt eftersom de har den nödvändiga kompetensen och erfarenheten för att navigera i den komplexa världen av sökmotoroptimering. Genom att arbeta med en SEO byrå i Göteborg kan företag dra nytta av specialiserad kunskap och strategier för att förbättra sin synlighet online och nå ut till en större målgrupp.

En SEO byrå erbjuder en rad olika tjänster som syftar till att optimera en hemsida för sökmotorer. Dessa tjänster kan inkludera sökordsanalys, teknisk optimering, innehållsskapande och optimering, länkbyggnad, lokal SEO och kontinuerlig analys och rapportering.

En SEO byrå använder en kombination av tekniska, innehållsmässiga och länkrelaterade strategier för att förbättra din webbsidas synlighet på sökmotorresultat. De utför grundlig forskning för att identifiera relevanta söktermer och skapar innehåll som svarar på användarnas behov. Dessutom optimerar en SEO byrå den tekniska strukturen på hemsidan för att säkerställa en smidig användarupplevelse.

Resultaten av att anlita en SEO byrå i Göteborg kan variera beroende av faktorer som bransch, konkurrenssituation och hemsidans nuvarande tillstånd. Generellt sett kan man förvänta sig en förbättring av webbplatsens synlighet och placeringar på sökmotorresultat över tid.

Resultat av SEO-arbete kan ta olika lång tid att uppnå beroende på olika faktorer, inklusive konkurrens, mål och bransch. Vanligtvis kan man förvänta sig att se märkbara förbättringar inom några månader, medan fullständiga resultat kan ta längre tid.

On-Page SEO är kort och gott det SEO arbete som utförs på den aktuella webbsidan. Det är också det absolut viktigaste arbetet inledningsvis, och utan en bra genomförd On-Page SEO är det i princip omöjligt att förbättra rankingen på sökmotorer som Google. I stora drag handlar det om innehåll och hemsidans tekniska förutsättningar. Allt från relevanta sidtitlar, rubriksättningar och texter på webbplatsen som ska bygga relevans på det man vill synas på. Som exempel är denna sida optimerad mot SEO byrå Halmstad . Även den interna länkstrukturen och hemsidans tekniska förutsättningar, som exempelvis hastigheten är faktorer man bör ta hänsyn till.

Har företaget en lokal verksamhet bör man säkerställa att hemsidan också avspeglar det. Dels innebär det att man slipper rikstäckande konkurrens om man enbart vill nå kunder lokalt. Det gör också arbetet med sökmotoroptimering i Göteborg lite lättare då man optimerar webbplatsen mot en smalare målgrupp med en lägre konkurrens. Som exempel är det färre som söker på SEO byrå Göteborg än på SEO byrå. En stor del av sökningarna på Google är idag lokala och därför bör också arbetet med SEO reflektera detta.

Utöver On-Page SEO så finns det något som kallas för “Off-Page SEO“. Detta är relevanta länkar som pekar mot er hemsida. Det är väsentligt att detta är naturliga länkar från relevanta hemsidor. Exempelvis: länkar från leverantörer eller andra företags hemsidor inom samma bransch. Ser sökmotorer att det finns relevanta länkar till din sida, så är också chansen större att din sida ses som relevant och därför rankas högre.

Det enkla och raka svaret är ja. Google har vid flera tillfällen påpekat att de väljer att prioritera säkra hemsidor, det vill säga https. Därför bör man säkerställa att hemsidan har denna säkerhet eftersom man redan nu kan se de negativa effekter det orsakar om det saknas. SSL är ett certifikat som ser till att trafiken mellan din webbläsare och webbsida är krypterad. Detta innebär att även om någon skulle ”lyssna” på trafiken över din internetanslutning, så kan de inte se informationen som skickas mellan din dator och hemsidan du besöker.

Det är viktigt att ha koll på att det finns olika typer av länkar, så kallade Do-follow länkar som ger länkkraft. De länkar som kallas för No-follow ger inte länkkraft. Kvalitén av länkarna bedöms genom att se över hur förtroendeingivande domänen/hemsidan är och hur relevant innehållet är. Hur många unika domäner som länkar till webbplatsen och hur de olika domänernas ”page authority” ser ut påverkar också. För bästa effekt så ska dessa domäner även ha ett positivt länknätverk bakom sig för att i sin tur få en hög ”domain authority”.

Boka ett möte med oss!

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!

Kontakta Våning 18

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!