SEO Stockholm

SEO Stockholm

Google är världens i särklass största sökmotor. Bara i Sverige görs det över 40 miljoner sökningar varje dag. Vi är ständigt online och uppkopplade, exempelvis via mobilen som man bär med sig överallt. Google.se är idag startplatsen på nätet oavsett vart man befinner sig. När era potentiella kunder söker efter era produkter eller tjänster på Google så är det såklart oerhört viktigt att ni dyker upp som ett alternativ i sökresultatet. Gör ni inte det så innebär det med stor sannolikhet att ni går miste om just den kunden. För att säkerställa att våra kunder inte går miste om kunder på detta viset så hjälper vi företag i Stockholm med SEO. Vi optimerar våra kunders hemsidor för de ska få en bättre position och samtidigt mer relevant trafik till sin hemsida.

Låt oss hjälpa er med SEO (Sökmotoroptimering)!

Kunder & partners

Gör en snabb & gratis analys av er hemsida.

Med vårt verktyg får ni snabbt reda på hur er hemsida placerar sig på Google på specifika sökord. Resultatet skickas per automatik till den angivna mailadressen.

Ditt resultat är på väg

Det bör anlända i Din inbox inom några minuter.
seo Stockholm sökmotoroptimering

SEO Analys

Första steget i vårt arbete med SEO är att göra en förstudie, där vi genomför en analys av kundens hemsida. Utifrån denna analys identifierar vi vad som behöver åtgärdas för att förbättra kundens optimering på sökmotorerna. För att kunna genomföra ett bra arbete krävs det att först identifiera bristerna.

Åtgärdsplan

När vi har genomfört en grundlig analys av kundens hemsida sätter vi ihop ett konkret åtgärdsförslag. Detta förslag implementeras sedan löpande av oss. I vissa fall väljer kunden själv att implementera den. Vårt arbete med sökmotoroptimeringen sker löpande under hela avtalsperioden.

Rapportering

I takt med att arbetet implementeras bevakar vi givetvis resultatet löpande. Vi säkerställer exempelvis att de sökfraser vi valt att arbeta med sakta men säkert förbättrar sin position. Statusen rapporteras i regel till dig som kund minst en gång per månad.

Inte bara en leverantör av SEO i Stockholm

Våning 18 AB har inte bara kunder i Stockholm, utan våra kunder finns utspridda i hela Sverige. Vi är en komplett digital byrå som inte bara arbetar med sökmotoroptimering (SEO). Vi arbetar ofta mer övergripande med våra kunders digitala marknadsföring. 

Några av våra andra affärsområden omfattar exempelvis

Hemsida

Google Partner

”Google Partner-märket ges till företag som har uppvisat färdigheter och expertis inom Google Ads. Våning 18 AB uppvisar mycket goda resultat och stora kunskaper inom Google annonsering”

– Google

Vanligt förekommande frågor kring SEO

On-page seo är kort och gott det seo arbete som utförs på den aktuella hemsidan. Det är också det absolut viktigaste arbetet inledningsvis, och utan en bra genomförd onpage-seo är det i princip omöjligt att förbättra rankingen på sökmotorer som Google. I stora drag handlar det om innehåll och webbplatsens tekniska förutsättningar. Allt från relevanta sidtitlar, rubriksättningar och texter på hemsidan som ska bygga relevans på det man vill synas på. Som exempel är denna sida optimerad mot SEO Stockholm. Även den interna länkstrukturen och webbplatsens tekniska förutsättningar, som exempelvis hastigheten är faktorer man bör ta hänsyn till.

Har företaget en lokal verksamhet bör man säkerställa att hemsidan också avspeglar det. Dels innebär det att man slipper rikstäckande konkurrens om man enbart vill nå kunder lokalt. Det gör också arbetet med sökmotoroptimering lite lättare då man optimerar hemsidan mot en smalare målgrupp med en lägre konkurrens. Som exempel är det färre som söker på SEO Stockholm än på SEO. En stor del utav sökningarna på Google är idag lokala och därför bör också arbetet med SEO reflektera detta.

Utöver on-page SEO så finns det som kallas för “off-page seo”. Detta är relevanta länkar som pekar mot er hemsida. Det är väsentligt att detta är naturliga länkar från relevanta webbplatser. Exempelvis: länkar från leverantörer eller andra företags hemsidor i inom bransch. Ser sökmotorer att det finns relevanta länkar till din sida, så är också chansen större att din sida ses som relevant och därför rankas högre.

Det enkla och raka svaret är ja. Google har vid flera tillfällen påpekat att de väljer att prioritera säkra webbplatser, det vill säga https. Därför bör man säkerställa att webbplatsen har denna säkerhet eftersom man redan nu kan se de negativa effekter det orsakar om det saknas. SSL är ett certifikat som ser till att trafiken mellan din webbläsare och hemsidan är krypterad. Detta innebär att även om någon skulle ”lyssna” på trafiken över din internetanslutning, så kan de inte se informationen som skickas mellan din dator och hemsidan du besöker.

Först bör man ha klart för sig att det endast är så kallade Do-follow länkar som ger länkkraft. De länkar som kallas för No-follow ger inte länkkraft. Kvalitén av länkarna bedöms genom att se över hur förtroendeingivande domänen/hemsidan är och hur relevant innehållet är. Hur många unika domäner som länkar till webbplatsen och hur de olika domänernas ”page authority” ser ut påvekar också. För bästa effekt så ska dessa domäner även ha ett positivt länknätverk bakom sig för att i sin tur få en hög ”domain authority”.

Hur syns Ni på Google?

Fyll i domännamn och sökord så får du information om dina placeringar på Google direkt till din mail