Influencer
marketing

Influencer marketing

Marknadsföring via sociala profiler/influencers är idag en naturlig del i många företags marknadsplaner och mediamix. De sociala profilerna blir alltmer eftertraktade och driver sina egna varumärken som företag och är medvetna om vad de önskar förknippas med. Har du funderat på om influencer marketing kan vara något för ditt företag? Genom att arbeta med influencers får du en stark och trovärdig röst som talar för ditt varumärke mot sin målgrupp. I många fall är influencer marketing ett effektivt sätt att nå fram till och påverka din målgrupp. Ofta är det mer värt och trovärdigt att få ett budskap ”direkt” från en person man ser upp till jämfört med att få samma budskap i traditionell annonsering. Det finns massor av influencers och utmaningen är inte att hitta influencers, utan att hitta rätt person för just ert varumärke.

Våning 18 samarbetar med några av de största influencer-nätverken i Sverige och kan hjälpa er att hitta rätt person/influencer för era behov och ert företag. Potentialen i att arbeta med influencers är idag större än någonsin.

Statistik visar att de som använder sociala nätverk tillbringar i genomsnitt ca 7 timmar i veckan på olika sociala medier, vilket är en ökning med över 50% de senaste tre åren. Av generationen som växer upp i dagens digitala samhälle med mängder av sociala plattformar säger 70% att de ibland köper det som influencers använder eller lyfter fram i sina kanaler. Det visar tydligt vilken potential det finns i att samarbeta med influencers för att nå ut med sina produkter. Om du tänker att influencer marketing är intressant och funderar på om det skulle kunna vara rätt för ditt företag så är du välkommen att kontakta oss. Vi har lång erfarenhet av olika influencer-samarbeten och kan ofta bedöma om det är en bra satsning för ditt företag.

Kunder & partners

Gör en snabb & gratis analys av er hemsida.

Med vårt verktyg får ni snabbt reda på hur er sida placerar sig på Google på specifika sökord.

Influencers + SEO = Sant

Influencer Marketing kan vara lite mer tidskrävande än traditionell marknadsföring i andra medier, men det är oftast värt den extra insatsen.  För en del företag blir dock arbetsbördan mindre eftersom effekten av influencer-arbetet ger så bra resultat. Genom influencer marketing får man också andra fördelar, som till exempel SEO via blogginlägg, vilket gör att man rankas högre på sökmotorerna.

Just den extra energin som SEO kan få genom länkar från olika bloggar eller andra webbplatser är värdefull och bidrar till bättre resultat i SEO-arbetet. Det är dock viktigt att exempelvis inlägg/texter/länkar via bloggar skrivs på korrekt sätt utifrån ett SEO-perspektiv, annars kommer man inte se den effekt på sökmotorerna som man skulle kunna göra med rätt strategi. Därför är det viktigt att redan innan man inleder ett influencer-samarbete, eller tidigt i samarbetet, har en bra partner som kan hjälpa till att verkligen dra nytta av de möjligheter som samarbetet innebär.

Google Premier Partner

Våning 18 är en av få utvalda byråer som Google har valt att samarbeta närmare med. Det ställs således stora krav på oss som byrå från Google.

Hur kommer vi igång med Influencer Marketing?

Marknaden för Influencer marknadsföring ökar kraftigt, och är verkligen här för att stanna. Våning 18 hjälper till att säkerställa annonsörernas kampanjer och projektleder samarbeten med de sociala profiler som ditt företag väljer att arbeta med. Relevans är en av de absolut viktigaste grundpelarna i arbetet med influencers. Många stirrar sig blinda på räckvidden, men att du når en relevant och korrekt målgrupp som är potentiella kunder är verkligen nyckeln till framgång. Våning 18 har avtal med flera av Sveriges största och mest framgångsrika Influencer-nätverk. Det gör att vi kan hjälpa er hitta rätt profil som passar just ert företag eller varumärke.

Få relevant och lönsam trafik till er webbplats!

Vi säkerställer att ni syns på Google när potentiella kunder söker efter era produkter.

Vill ni öka er försäljning?