Ökad synlighet & viktiga nyckelord

Koreansk hudvård har slagit ner i Europa och blivit alltmer populärt i takt med att nya produkter kom ut på marknaden. Hudvårdsintresserade människor har upptäckt fördelarna med den utvecklade 10 stegprocessen som koreansk hudvård bygger på. Samtidigt som det skapades en fascination över produkterna som är framtagna av ingredienser hämtade från bland annat djur- och växtriket. 

Utifrån ett stort hudvårdsintresse och en lucka på den svenska marknaden såg man en stor möjlighet och grundade företaget Korean Beauty år 2022. Emil och hans gäng valde att nischa sig på enbart koreansk hudvård för att fylla luckan på hudvårdsmarkanden och kunna specialisera sig på ett smalt område att bli marknadsledande på.

Flitiga på Sociala medier  

Från start arbetade man aktivt med sociala medier och gjorde uppdateringar i form av reals och inlägg på olika plattformar. Man visar upp olika produkter samt vilket resultat man kan uppnå efter att ha använt hudvårdsprodukterna regelbundet. 

Men man ville synas mer och bredare, så i juli 2022 påbörjade Korean Beauty sin resa med Våning 18. Man hade sen tidigare arbetat med andra SEO-byråer men inte uppnått resultatet man var ute efter. 

”Vi tycker att Våning 18 är en av de absolut bästa som vi arbetet med. Detta har varit den absolut viktigaste nyckeln till att öka den organiska trafiken och på så sätt få ökade inkomster” – Emil Göras

Utmaningar med att synas på relevanta nyckelord

När man driver en e-handel är det avgörande att synas högt upp i sökresultaten på sökmotorerna och för att säkerställa att man tar del av trafiken bör man arbeta kontinuerligt med bland annat sökmotoroptimering. Gör man inte det finns risken att man går miste om relevant trafik som i förlängningen kan bli betalande kunder på ens e-handelssida.  

Emil och hans team upptäckte att deras synlighet på relevanta och viktiga nyckelord inte låg på önskade placeringar. Man insåg även att det var ett tidskrävande arbete som tog tid och energi från andra delar av verksamheten. Tid man ville kunna fokusera på sina egna styrkor i bolaget. 

Man tog fram en plan och strategi 

Samarbetet startade med en analys av sajten där man kunde ta fram förutsättningarna samt vad som kunde förbättras och hade potential. 

Genom att göra en Audit på sidan och tillsammans ta fram en prioriteringslista på söktermer och nyckelord kunde man sätta en plan som skulle följas det kommande halvåret och på så sätt öka synligheten på Google och börja fånga upp den relevanta trafiken man ville ha.

Ökning som man hoppats på börjades synas

Efter att man började arbeta aktivt med sin SEO ökades synligheten på flertalet nyckelord som är stora inom den koreanskahudvården. 

Den relevanta trafiken ökade och det i sin tur ledde till en ökad försäljning. 

”Vi kan se tydligt att den organiska synligheten på Google har ökat markant och att det har get oss möjligheten att kunna växa som bolag” – Emil Göras Grundare 

Arbete som sker parallellt

Som ett komplement till SEO arbetar man fortsatt mycket med sociala medier samt med Google annonsering via Google Ad:s

Många delar stärker varandra och ger en helhet som kan bidra till ett ökat och bättre resultat. Som performance marketingbyrå kan man nämligen se synergieffekter av att arbeta med sin synlighet på olika sätt. 

Vad händer sen? 

Att blicka framåt är inte bara kul utan även motiverande. Även om ett SEO arbete innebär en långsiktig process som kräver tålamod gäller det att ha övergripande mål som man tillsammans siktar och arbetar mot. 

Korean Beauty har ett mål att sig ut på den nordiska marknaden samt ner på den europeiska marknaden. Det finns en stor potential och tillsammans kommer vi kunna öka synligheten och på så sätt uppnå målen. 

Korean Beauty tycker att alla företag borde arbeta aktivt med SEO och vill man göra det med en grym byrå ska man definitivt välja Våning 18. Ett proffsigt och tätt samarbete gör att man känner sig trygg i deras händer och kompetens. 

”Syns du inte, finns du inte!” – Emil Göras

Boka ett möte med oss!

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!