Vad är SEO och varför är det viktigt för din närvaro online?

SEO, eller sökmotoroptimering, innebär att man aktivt arbetar med att förbättra synligheten för sin webbplats i de obetalda resultaten i serpen på sökmotorer, även känt som organisk trafik. Genom att optimera din webbplats för relevanta söktermer och förbättra dess tekniska struktur, kan du öka chanserna att din webbplats rankas högre i sökresultaten. Därmed ökar potentialen för konverteringar och försäljning, och vem vill inte det?

Men varför är SEO så viktigt?

I en digital värld där majoriteten av den digitala upplevelsen börjar med en sökmotor som Google, står SEO som en avgörande faktor för att driva organisk trafik. Det inte bara ökar webbplatsens synlighet, utan förbättrar också användarupplevelsen, vilket gör det enklare för potentiella kunder att hitta och ta del av ditt innehåll. Genom att implementera effektiva SEO-strategier kan företag förbättra sin placering i sökresultaten.

Här har du 5 skäl till att du bör arbeta med SEO för din webbsidas närvaro online:

  1. Ökad trafik: En högre placering i sökmotorresultaten innebär vanligtvis mer synlighet och fler klick till din webbplats. Genom att optimera för relevanta söktermer kan du locka mer relevant trafik till din webbplats och öka dina chanser att nå din målgrupp.
  1. Förtroende och auktoritet: Webbplatser som rankas högt i sökmotorerna anses ofta vara mer pålitliga och sakkunniga av användare. Så genom att synas högt i sökresultaten kan du öka ditt varumärkes förtroende och auktoritet inom din bransch.
  1. Bättre användarupplevelse: En del av SEO innebär att förbättra din webbplats användarupplevelse genom att optimera sidhastighet, mobila prestanda och användarvänlighet. En bättre användarupplevelse leder till ökad tillfredsställelse för besökarna och kan därmed bidra till att öka konverteringarna.
  1. Konkurrensfördel: I dagens konkurrensutsatta digitala värld är det viktigt att sticka ut från mängden. Genom att arbeta med SEO kan du skaffa dig en fördel genom att synas högre än dina konkurrenter i sökresultaten. Ser du då till att även arbeta med den betalda delen av serpen genom exempelvis Google Ads, så tar du ännu större plats i sökresultatet och ökar dina chanser markant.
  1. Långsiktig investering: SEO är en långsiktig strategi som kan ge konsekventa resultat över tid. Genom att kontinuerligt optimera din webbplats och producera högkvalitativt innehåll kan du bygga upp en stabil närvaro online som ger avkastning på investeringen i form av ökad trafik och konverteringar.


SEO är helt enkelt ett kostnadseffektivt sätt att öka sin synlighet.

Arbeta med SEO och Våning 18

Hur ser ett samarbete ut med Våning 18 då?

Det börjar med att ni får kontakt med en av våra Account Managers som sen kommer bli din personliga projektledare genom hela samarbetet.

Där efter startar projektet med en uppstart där ni får en personlig SEO specialist som i sin tur lär känna er och era förväntningar.

När han eller hon fått den informationen hen behöver inleds ett omfattande analysarbete som kommer ligga till grund för den SEO-strategi som ska tas fram. Den strategin blir sen grunden för det löpande arbetet där vi implementerar olika SEO-åtgärder on-page och off-page.

För att följa upp arbetet och resultaten har vi regelbundna uppföljningsmöten där vi presentera resultaten och analyserar era mål tillsammans.

Låter detta intressant? Då ska du definitivt kontakta oss!

 

Boka ett möte med oss!

Kontakta Våning 18 idag för att boka ett kostnadsfritt möte och diskutera hur vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsidas SEO, öka din synlighet och förbättra dina resultat!